Száj és Fülhigiénia

Szájhigiénia, Toroköblögetés, MŰFOGSOR FERTŐTLENÍTÉSE

A fogakon az étkezések után lepedék képződik, ahol megtelepszenek a baktériumok (pl. Streptococcus mutans). Az ételmaradékban található cukrokból a baktériumok tejsavat állítanak elő, amely kioldja a fogzománcból az ásványi anyagokat. A fogzománcon apró lyuk keletkezik, mely a mélybe terjedve áttöri a fog alapállományát. Ha a baktériumok bejutnak a fogbélbe, gyulladást okozhatnak, ekkor a fájdalom erősödik, állandósul.

Fontos: A fogszuvasodás megelőzéséhez legfontosabb a baktérium-szegény környezet biztosítása a szájüregben! A Hyperol oldattal való öblögetés bizonyítottan csökkenti a nyálban található kórokozó baktériumok számát!

Tanács: Alapos fogmosás minden étkezés után, fogselyem vagy száj-zuhany használata. A fogkefe hetenkénti fertőtlenítése, a cukorfogyasztás mérséklése.
Száj- és toroköblögetéshez 4,5 %-os Hyperol oldatot használjunk (1 dl vízben 4 tabletta).
Műfogsor naponkénti, fogkefe hetenkénti fertőtlenítésére 9-12%-os oldat javasolt (9-12 tabletta 1 dl vízben)

A megfelelő szájhigiéné fenntartására a fogmosás után rendszeresen – naponta kétszer – végzett, Hyperol tabletta oldatával történő öblögetés ajánlott. Alkalmazásával jelentősen csökkenthető a szájüregben a fogszuvasodást, a fogínygyulladást okozó baktériumok száma, megelőzhető a kellemetlen szájszag. A Hyperol oldat rendszeres használata visszaadja a fogak természetes színét!

Fültisztítás

Külső hallójárat tisztítása, a külső hallójáratból a beszáradt fülváladék eltávolítása 5%-os Hyperol oldat alkalmazásával. (5 tabletta 1 dl vízben).
A készítmény perforált dobhártya esetén nem alkalmazható!